Reizen naar Nepal
  Voel de magie van de Himalaya in Nepal.
* Nepal introductie
* Trekkingen in Nepal
* Mountain flight
* Paragliden & Bungy-jumpen
* Raften/Kayakken
* Hete luchtballonvaart
  Aanbevolen trekking agencies:
* EncountersNepal
* Asian Heritage Treks & Expeditions
* Mountain Sun Valley Treks & Expedition
* Mountain House (Pokhara)
* Home
   
 
   
  Weer in Kathmandu - Nepal
   
 
   
 
 

Reizen-Nepal.nl: Lhasa - Tibet

Tour naar Lhasa (Tibet) over land (DRIVE IN / FLY OUT of VICE VERSA)

Tour Code RNT-4
Lengte 8 Dagen

Tibet

Tibet, een land zo rijk qua culture & traditie en gedompeld in religie tezamen met de prachtige natuur, wordt ook wel het "Dak van de Wereld" genoemd. De oude Tibetaanse mysteries zorgen voor een unieke sensatie voor de bezoeker van Tibet.
Het eerste deel van deze tour biedt fascinerende uitzichten op de ongelooflijke formatie van het hoogste plateau van de wereld met buitengewoon mooie rotsen, watervallen en kloven soms half verscholen in dunne mistslierten tegen de achtergrond van de indrukkende XISHAPANGMA (8212m).
Het tweede deel brengt je dicht bij het Shangri-La van Tibet dat je deel uit laat maken van de unieke cultuur, een rijk "tapijt" gewoven met legendes, mythes, rituelen en festivals.
Het laatste deel brengt je tijdens een vlucht van een uur over het majestueuze Himalaya gebergte met adembenemende uitzichten op deze bergrange met onder andere Mount Everest terug van Lhasa naar Kathmandu.
Deze tour biedt een "lifetime opportunity" om de omvang van de Himalaya vanuit drie dimensies te bewonderen: vanuit het zuiden, het noorden en vanuit de lucht. De herinnering aan een vakantie in Tibet wordt verrijkt door de indrukken van de schitterend gedecoreerde kloosters en tempels, kleurrijk geklede monniken, altijd lachende mensen en hun typisch levensstijl en uiteraard het bijzondere Himalaya gebergte.
 
Dit is de unieke over land toer, die de beste delen van Tibet omvat en zorgt dat je vakantie meer dan een droom zal zijn: een zeer avontuurlijke reis met prachtige ontdekkingen.
Ontdek Tibet met deze speciale package tour tegen een speciale prijs. Een bezoek aan Tibet met EncountersNepal zal fascinerend zijn.
 

Aanbevolen route:
Dag 01: (Zat) Kathmandu (1300m) naar Zhangmu (2500m) / Nyalam (3750m) - 123 / 156km
Vroeg in de ochtend een prachtige rit naar  Kodari (grens Nepal-Tibet) door het mooie Nepalese landschap en na de noodzakelijke grensformaliteiten bij de Nepalese en Chinese immigratie, door naar een hotel in Zhangmu of Nyalam waar we de nacht verblijven.
Dag 02: (Zon) Zhangmu/Nyalam naar Xegar (4050) - 244km/200km
Bergopwaarts naar het hoogste plateau van de wereld met unieke uitzichten op het Tibetaanse landschap. Een uniek gevoel om op het dak van de wereld te staan tijdens het oversteken van de Nyalam Pass (4800m) en de  Lalung-La (5050m) en overweldigd te worden door de reusachtigheid van het Tibetaanse plateau. Als het weer het toestaat, heb je hier schitterend zicht op de Himalaya range inclusief Mt. Everest (8848m) en Mt. Xishapagma (8012m).
Dag 03: (Ma) Xegar naar Xigatse (3900m) - 244km
Continuering van de prachtige route over Gyatchu-La (5220m), de hoogste pas op de route naar Lhasa via Lhatse waar de splitsing van de weg naar Mt. Kailash in het westen van Tibet is.
Dag 04: (Di) Xigatse naar Gyantse (3950m) - 90km
Guided tour naar het Tashilhunpo Klooster van de Panchen Lama's in de ochtend en rit naar Gyantse in de middag met een bezoek aan de Kumbum Stupa en het Phalkor Klooster Monastery.
Day 05: (Wo) Gyantse naar Lhasa (3650m) - 261km
Rit van bijna de hele dag over de picturesque Karo-La (5010m), KambaLa (4794m) en het prachtige gekleurde Yamdrok meer en door langs de levensader van Tibet de Bhramaputra Rivier (Yarlung Tsangpo) naar Lhasa.
Dag 06-07: (Do&Vrij) In Lhasa
Guided tour van twee volle dagen in Lhasa met de Jokhang tempel, Barkhor bazaar, Potala palace, Drepung en Sera Kloosters.
Dag 08: (Zat) Lhasa to Kathmandu
Transfer naar Gonggar airport en terugvlucht naar Kathmandu.

 

Tibetanen

 
Humla naar Mount Kailash/Manasarovar trekking

     E-mail us

 
Copyright 2017, All rights Reserved.  Tibet reizen