Reizen naar Nepal
  Voel de magie van de Himalaya in Nepal.
* Nepal introductie
* Trekkingen in Nepal
* Mountain flight
* Paragliden & Bungy-jumpen
* Raften/Kayakken
* Hete luchtballonvaart
* vrijwilligerswerk
 

Aanbevolen trekking agencies:

* EncountersNepal
* Apple Travels and Tours
* Asian Heritage Treks & Expeditions
* Mountain Sun Valley Treks & Expedition
* Mountain House (Pokhara)
  Nederlandse reisorganisaties:
* Unieke rondreizen van Arke
* SNP Reizen in Nepal
* Djoser
* NRV Holiday
* Baobab
* vliegtickets Kathmandu met Singapore Airlines
* Worldticketcenter.nl
* Home
 
  Weer in Kathmandu - Nepal
   
 
 
 

Reizen-Nepal.nl: Meer informatie over Nepal

De grote outdoors' zijn werkelijk geweldig in Nepal. Rijzende tussenMount Everest de vruchtbare vlakten van India in het zuiden en het woestijnachtige plateau van Tibet in het noorden, wordt Nepal beschreven als het grootste natuurlijke museum in de wereld. Het is vol met verrassingen met de omgeving varierend van sub-tropisch naar pool. In aanvulling op de niet beroemde berg range heeft Nepal dikke tropische jungles met bijzondere en bedreigde wildlife, wilde rivieren die je uitnodigen om hen te veroveren, beboste heuvels en enkele prachtige glaciers. Dat is een behoorlijk record voor een land van maar 880 km wijd (O - W) en tussen 145 km – 241 km lang (N - Z).

Terwijl de bevolking van ongeveer 23 miljoen mensen Nepalees spreekt, heeft Nepal meer dan 61 ethnische groeperingen en 70 dialecten. Deze dialecten hoor je normaal meer landelijke gebieden buiten Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De grootste religies, Hindoeisme en Boeddhisme zullen extra kleur aan uw bezoek toevoegen, zodra u heiligdommen naar de Goden ziet en festivals, die het hele jaar plaatsvinden, ervaart.

Strevende om zichzelf te onderscheiden van India is de standaard tijd van Nepal 15 minuten voor op de Indiase standaard tijd en 5 uur en 45 minuten voorop de GMT. De Nepalese Roepie (Rs.) is beschikbaar in biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 25, 50, 100, 500 en 1000 roepies. Er is een groeiend aantal van ATM's in Kathmandu en andere internationale currencies inclusief de US dollar, Pound sterling en de Indiase roepie zijn met gemak in de meeste plaatsen geaccepteerd, hoewel kleine biljetten van de Nepalese Roepie buiten de grote steden nodig zijn.

Communicatie verbetert constant in Nepal. Internet en telefoon diensten zijn wijdverspreid en betrouwbaar in Kathmandu en Pokhara. Deze faciliteiten worden gemakkelijker beschikbaar in andere steden hoewel de kosten, snelheid en kwaliteit van verbinding enorm kan verschillen. Hetzelfde is het geval met de elektriciteit voorraad, die in de grote steden gevonden wordt en enkele interessante buitenposten zoals Namche Bazaar, 3343 meter boven zee niveau!

Back to Top  

Hoe Nepal te bereiken

Met het vliegtuig
De meeste internationale bezoekers naar Nepal arriveren via de lucht naar Kathmandu's Tribhuvan International Airport. Gulf Air en Qatar Airways (Midden Oosten vliegmaatschappijen) worden gebruikt door veel Europese bezoekers. Hoewel er transfers zijn in het Midden Oosten (bv Abu Dhabi) zal uw stopover nooit langer duren dan een paar uur. New Delhi is meestal het overstap punt voor reizigers die andere vliegmaatschappijen gebruiken van Europa en de oost kust van Noord Amerika waar Indian Airlines en Nepal Airlines Corporation (RNAC) de voortdurende reis naar Kathmandu regelt. Recentelijk, Jet Airways en Air Sahara zijn andere toegevoegde maatschappijen die vliegen van de belangrijkste Indiase steden naar Kathmandu. Reizigers van de westkust van de States of Australie stappen meestal over in Bangkok waar Thai Airways en NAC makkelijke verbindingen naar Kathmandu hebben. Vluchten naar Kathmandu zijn ook beschikbaar van Hong Kong, Singapore, Dhaka, Karachi, Paro en Chengdu/Lhasa).

vliegtickets Kathmandu met Singapore Airlines

Vliegtickets algemeen

Over land
Er zijn zeven hoofd entree punten in Nepal, 1 van Tibet en 6 vanaf India. Toegankelijk over land hangt van de politieke condities af en ook van het weer. Voor de laatste informatie over toegang over land, bezoekt u alstublieft de volgende website: www.immi.gov.np
 

Back to Top  

Toegangseisen

Visum

U heeft een visum nodig voor Nepal. U kunt een visum krijgen bij de ambassade van Nepal of het consulaat in uw eigen land of u kunt er een krijgen bij aankomst op Kathmandu's Tribhuvan International airport of bij 1 van de weggrenzen. Als u van plan hebt langer te blijven dan de duur van uw initiele 60-dagen visum, dan moet u een aanvraag doen voor een visum verlenging. Het standaard Nepalese visum is geldig voor drie maanden van de datum van uitgave, dus als u uw visum krijgt voordat u naar huis gaat, vraag dan niet te vroeg aan, anders zal het verlopen voordat u dat wilt! Kinderen onder de 10 jaar hebben geen visum nodig.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste informatie heeft en het juiste visum krijgt, adviseren wij u contact op te nemen met de ambassade of consulaat. Voor meer algemene informatie over de soorten visa die beschikbaar zijn, zie de website: www.immi.gov.np

Medisch/gezondheid

Zoals met visum, poogt deze website u in de juiste richting te wijzen om professionele en nauwkeurige raad te vinden om uw eigen behoeften aan te passen. Alle reisboeken verklaren dat uw staat van gezondheid op vakantie zal afhangen van uw pre-vertrekvoorbereidingen, uw dagelijkse gezondheidszorg terwijl u weg bent en hoe u om het even welke medische voorwaarde behandelt die zich kan ontwikkelen. Veel van deze boeken verstrekken ook een uitgebreide lijst van facultatieve en essentiŰle immunisaties! Wij adviseren u om www.lonelyplanet.com te bezoeken om wat algemene informatie te krijgen. Wij adviseren sterk dat u uw arts ziet aangezien zij toegang tot uitvoerige medische informatie voor reizigers hebben en u van de betrouwbaarste raad kunnen voorzien. Verlaat voldoende tijd tussen uw afspraak en uw vertrekdatum; sommige immunisaties moeten weken worden geadministreerd alvorens u op uw reis vertrekt en sommige malaria (die voor delen van Terai wordt geadviseerd) tabletten vˇˇr uw vertrek ook zouden moeten zijn begonnen.

Back to Top  

Temperatuur en Weer/Wanneer bezoeken

Veel van ”extreme” activiteiten van Nepal zullen weerafhankelijk zijn en slechts beschikbaar in bepaalde tijden van het jaar. Trekking is bijna het gehele jaar  beschikbaar (hoewel sommige routes tijdens de winter ontoegankelijk zouden kunnen zijn) maar de weersomstandigheden zullen het type van ervaring be´nvloeden waar u in voor bent!

Nepal heeft eigenlijk twee seizoenen, een droog seizoen dat tussen oktober tot mei is en een nat seizoen (moesson) dat ruwweg in juni begint en tot september doorgaat. Beide seizoenen hebben voordelen en nadelen; u moet enkel beslissen wat u van plan bent om te doen wanneer u hier komt.

Katmandu blijft steken bij 30░C tussen mei - september vlak in het bijzonder vˇˇr de moesson begint. Hoewel de temperatuur daalt tot 20░C in de stad tijdens de winter kunnen heldere zonnige dagen het tot een comfortabele plaats maken. Maar het is veel kouder ‘s nachts en het is een zeer ander beeld in de bergen. De hoogte heeft een duidelijke invloed op temperatuur. Trekkers op de Annapurna Circuit rond de tijd van Kerstmis zouden met hun benedenslaapzakken moeten worden voorbereid aangezien nachttemperaturen tot ongeveer -7░C sterk kunnen dalen. Terwijl die geluiden ruw, door moedige ijzige ochtenden u met ongelooflijke berggezichten op volkomen heldere dagen worden beloond. Elk moment van de vroege ochtendkou waard!

Oktober tot november gevolgd door de periode februari tot april worden als beste tijden getipt om Nepal te bezoeken. De andere maanden verlaat u Nepal bij zijn het mooist als onlangs beŰindigde moesson de plattelandssterke drank en groen en kleurrijkste festivals vinden plaats. De laatstgenoemde is vooral goed voor trekkers op grote hoogte als het weer warmer begint te worden en de rododendrons in bloei zijn.

De tabel laat zien hoe het weer in Nepal is:

Maand

Minimum ░C

Maximum ░C

Neerslag (mm)

Januari

2.7

17.5

47

Februari

2.2

21.6

11

Maart

6.9

25.5

5

April

8.6

30.0

5

Mei

15.6

29.7

146

Juni

18.9

29.4

135

Juli

19.5

28.1

327

Augustus

19.2

29.5

206

September

18.6

28.6

199

Oktober

13.3

28.6

42

November

6.0

23.7

0

December

1.9

20.7

1

Back to Top 

Interessante links

Natuur en Wildlife
King Mahendra Trust for Nature Conservation
Department Of National Parks And Wildlife Conservation
WWF Nepal Program

Omgeving
Kathmandu Environmental Education Project (KEEP)

Trekking en Mountaineering
Trekking Agents Association of Nepal (TAAN)
Nepal Mountaineering Association (NMA)
Nepal - Trekking e beneficicienza 

Gezondheid
Travel Medicine Center
Lonely Planet

Tijd en Weer
World Time Server
BBC Weather

Toerist Informatie
Ministry of Tourism in Nepal
Nepal Tourism Board

Nieuws
www.nepalnews.com
www.kantipuronline.com

Geld
Change Your Currency into Nepali Currency
Oanda's Currency Converter

Back to Top 

 

 
 

   E-mail us

 
ę Copyright 2017, All rights Reserved